CAD 2005-2007 -asetuksia

Konfigurointiohjeet Autocad -ohjelmille

Erilaisista tulostusjärjestelmistä johtuen kopiolaitokset suosittelevat eri tulostinajureita tulostustiedostojen tekemiseen. Sokkeli Oy:n käyttämä tulostinajuri on HP Design Jet 755 CM C3198B.

Huom! Design Jet – tulostinajurit eivät tue True Type fontteja. Fontit korvautuvat automaattisesti PCL bitmap – fonteilla ja tämä saattaa vaikuttaa tulostuksen ulkoasuun. Suosittelemme ettei TTF – fonttteja käytettäisi tai, että asiakas itse tarkistaa syntyneen tulostustiedoston erillisellä katseluohjelmalla.

1. Autocad 2005, 2006 ja 2007 konfigurointiohje – Mustavalkotulostus

1. Valitse File-valikosta Plotter Manager.
2. Käynnistä Add-A-Plotter Wizard.
3. Napsauta ”Introduction Page” –ikkkunasta Next-painiketta.
4. Valitse ”Add Plotter – Begin”: My Computer ja paina Next-painiketta.
5. Valitse ”Plotter Modell”-luettelosta Hewlett Packard, malliksi DesignJet 755 CM C3198B ja napsauta Next-painiketta.
6. Napsauta ”Driver Information”-ikkuansta Continue-painiketta.
7. Napsauta ”Import Pcp or Pc2 ” –ikkunassa Next-painiketta.
8. Valitset ”Ports”: Plot to file ja napsauta Next.
9. Hyväksy ”Plotter name”:luettelossa ehdotettu nimi ja napsauta Next.
10. Napsauta ”Add Plotter”-ikkunassa Finish.

1.1. Arkkikoon valinta

1. Avaa Plot-ikkuna (kirjoita Command-riville: ”plot”).
2. Valitse ”Plot Device”-ikkunasta tulostimeksi DesignJet 755 CM C3198B
3. Napsauta Properties-painiketta.
4. Valitse ”Device and Document Settings” –välilehdeltä Custom Paper Size ja napsauta Add-painiketta.

5. Valitse ”Custom Paper Size – Begin” –ikkunassa Start from Scratch ja napsauta Next-painiketta.

6. Valitse ”Custom Paper Size – Media Bounds” –ikkunassa seuraavat määreet: Units: Millimeters Width: 891 Length: 3000

7. Napsauta Next-painiketta.
8. Poista ”Custom Paper Size – Printable Area” -ikkunassa marginaalit käytöstä: anna kaikkien kenttien arvoksi 0 (nolla). Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla Next.
9. Hyväksy ”Custom Paper Size – Paper Size Name” –ikkunassa ohjelman nimi¬ehdotus ja paina Next.
10. Hyväksy ”Custom Paper Size – File Name” –ikkunassa ohjelman nimiehdotus ja paina Next.
11. Valitse määrityksen viimeisessä ”Custom Paper Size – Finish” –ikkunassa Roll-Fed Source ja 36 inch Roll (oletusarvo) ja paina Finish.

1.2. Väriasetukset

1.Tee Plotter Configuration Editor –valintaikkunassa seuraavat Color Depth -määreet:

• 2 shades of gray.
  • Monochrome.

1.3 Tulostus

1. Valitse ”Plot”-ikkunan Plot style table (pen assignments) –luettelosta monochrome.ctb.

2. Tarkista, että kynäasetuksen ovat haluamallasi tavalla.

1.4 Harmaat viivat

1. Valitse tulostimeksi DesignJet 755 CM C3198B
2. Muuta muut värit mustaksi: Black.

4. Muuta harmaaksi haluamasi kynä värilliseksi.
5. Napsauta Save & Close-painiketta.

2. Autocad 2005, 2006 ja 2007 konfigurointiohje – Väritulostus

1. Valitse File-valikosta Plotter Manager.
2. Valitse Add-A-Plotter Wizard.
3. Valitse ”Introduction Page” –ikkunasta Next.
4. Valitse ”Add Plotter – Begin” –ikkunasta My Computer ja napsauta Next-painiketta.
5. Valitse Hewlett Packard ja Models-valikosta DesignJet 755 CM C3198B ja paina Next.
6. Napsauta ”Driver Information” –ikkunassa Continue.
7. Napsauta ”Import Pcp or Pc2” –ikkunassa Next.
8. Valitse ”Ports”-ikkunassa Plot to File ja napsauta Next.
9. Hyväksy ”Plotter Name” –ikkunassa näkyvä nimi ja napsauta Next.
10. Napsauta ”Add Plotter – Finish” –ikkunassa Finish.

2.1 Arkkikoon valinta

1. Avaa Plot-ikkuna (kirjoita Command-riville: ”plot”).
2. Valitse ”Plot Device” –ikkunassa tulostimeksi DesignJet 755 CM C3198B
3. Napsauta Properties-painiketta.
4. Valitse ”Device and Document Settings” –välilehdeltä Custom Paper Size ja napsauta Add-painiketta.

5. Valitse ”Custom Paper Size – Begin” – ikkunassa Start from Scratch ja napsauta Next.
6. Valitse ”Custom Paper Size – Media Bounds” –ikkunassa seuraavat määreet: Units: Millimeters, Width: 891, Length: 3000
7. Napsauta Next-painiketta.
8. Poista ”Custom Paper Size – Printable Area” -ikkunassa marginaalit käytöstä: anna kaikkien kenttien arvoksi 0 (nolla). Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla Next.
9. Hyväksy ”Custom Paper Size – Paper Size Name” –ikkunassa ohjelman nimi¬ehdotus ja paina Next.
10. Hyväksy ”Custom Paper Size – File Name” –ikkunassa ohjelman nimiehdotus ja paina Next.
11. Valitse määrityksen viimeisessä ”Custom Paper Size – Finish” –ikkunassa Roll-Fed Source ja 36 inch Roll (oletusarvo) ja paina Finish.

2.2 Väriasetukset

Valitse ”Plotter Configuration Editor” – ikkunassa kynät värillisiksi.

2.3 Tulostus

1. Valitse ”Plot” – valintaikkunan Plot style table (pen assignment) – luettelosta acad.cbt

2. Tarkista, että kynäasetukset ovat haluamallasi tavalla.

Ohje on poimittu PrintITNow-järjestelmän laajemmasta ohjeistuksesta.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste (GDPR)